Polícia zadržala a vypočúva dvoch podozrivých z útoku na Michala Hrůzu

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 19:23 • 2 min
Polícia zadržala a vypočúva dvoch podozrivých z útoku na Michala Hrůzu

PRAHA/OSTRAVA - Zadržanie dvoch podozrivých z útoku na českého speváka, gitaristu a skladateľa Michala Hrůzu, ktorý pri incidente na Stodolnej ulici v Ostrave utrpel v noci na štvrtok vážne zranenie hlavy, potvrdila dnes pre médiá hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková.

slovakia

left justify in out

Podľa jej slov sú mladíci vo veku 18 a 10 rokov v súčasnosti vypočúvaní a budú umiestnení v celách predbežného zadržania.
     

Informáciu priniesol internetový server iDNES.cz.
     

Kriminalisti už skôr požiadali verejnosť o pomoc pri pátraní po útočníkoch, vypočuli množstvo svedkov a skúmali obsah záznamov z bezpečnostných kamier.
     

Aktuálny zdravotný stav umelca nie je známy.
     

Po dvojhodinovej operácii vnútrolebečného krvácania, ktorej sa podrobil umelec vo štvrtok, lekári informovali, že sa nachádza v umelom spánku, v stabilizovanom, ale naďalej veľmi vážnom stave s neistou prognózou. Na žiadosť pacientovej rodiny ďalšie informácie poskytovať nebudú.
     

K potýčke, ktorej okolnosti vyšetruje polícia pre dôvodné podozrenie z trestného činu ťažkého ublíženia na zdraví, došlo vo štvrtok o 3.30 h na ulici, na ktorej bolo ešte v tom čase dosť ľudí, mnoho z nich podnapitých. Umelec sa tam dostal do výmeny názorov so skupinou ľudí a utŕžil pri tom úder, po ktorom zostal nehybne ležať.
     

Páchateľovi hrozí podľa skoršej informácie Gabriely Holčákovej v prípade potvrdenia viny súdom trest troch až desiatich rokov väzenia.
     

Michal Hrůza vystúpil v stredu na koncerte v Trojhalí v rámci Festivalu v uliciach, na štvrtok večer bolo naplánované jeho po incidente zrušené vystúpenie v rámci festivalu Colours of Ostrava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies