Polícia v Žilinskom kraji odhalila minulý týždeň 25 vodičov pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 4 September 2017, 17:23 • 2 min
Polícia v Žilinskom kraji odhalila minulý týždeň 25 vodičov pod vplyvom alkoholu

ŽILINA - Policajti odhalili minulý týždeň v Žilinskom kraji 25 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. Dychovou skúškou namerali 19 vodičom nad jedno promile a šiestim vodičom do jedného promile alkoholu v dychu.

slovakia

left justify in out

TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

 

Doplnil, že obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 32-ročný muž, ktorý mal v sobotu (2.9.) večer viesť v Žiline osobné auto po ceste prvej triedy v smere jazdy od mestskej časti Žilina-Budatín. "Z doposiaľ presne nezistených príčin mal v mieste napájania na zjazd z estakády naraziť do dopravného značenia a následne sa auto prevrátilo. Muž sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,99 mg/l (2,06 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až jeden rok," dodal Moravčík.

 

"Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda si uvedomiť, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie," upozornil krajský policajný hovorca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies