Polícia v Baltimore poprela správy o postrelení Afroameričana pri zatýkaní

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 08:16 • 2 min
Polícia v Baltimore poprela správy o postrelení Afroameričana pri zatýkaní

WASHINGTON - Polícia v americkom meste Baltimore poprela v pondelok správy, že jej príslušníci postrelili Afroameričana, keď sa ho snažili zatknúť. Podľa oznámenia strelná zbraň tohto muža náhodne vystrelila, nikto však neutrpel zranenia, informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo po niekoľkých týždňoch protestov v súvislosti s úmrtím 25-ročného Afroameričana v policajnej väzbe. Po správach o údajnej streľbe na zatýkaného sa približne 100 protestujúcich zišlo v Baltimore na mieste, ktoré bolo pred týždňom miestom rozsiahlych nepokojov.

 

Televízia Fox News, ktorá priniesla správu o postrelení muža počas úteku pred policajtmi, sa ospravedlnila za omyl. Tri dni po vznesení obvinení voči šiestim policajtom v prípade aprílovej smrti Freddieho Graya vo väzbe však mnoho aktivistov žiadalo bližšie detaily.

 

V Baltimore len v nedeľu zrušili zákaz nočného vychádzania, ktorý v meste vyhlásili 28. apríla - deň po tom, ako tam po smrti Graya vypukli rozsiahle nepokoje spojené s rabovaním a podpaľovaním. Starostka Stephanie Rawlings-Blakeová tiež oznámila, že Národná garda sa začne z ulíc sťahovať v priebehu týždňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies