Polícia už pozná meno vraha Ernesta Valka!

NETKY.SK • 13 November 2013, 09:19 • 2 min
Polícia už pozná meno vraha Ernesta Valka!

BRATISLAVA - Polícia už vie, kto zavraždil advokáta Ernesta Valka. V dnešnom vydaní to uviedol denník Hospodárske novinky (HN).

slovakia

left justify in out

Denník sa odvoláva na slová námestníka generálneho prokurátora pre trestný úsek Petra Šufliarskeho, ktorý povedal, že vyšetrovatelia sú vo fáze, keď potrebujú nájsť jeden, dva dôkazy, aby mohli vzniesť obvinenie. Malo by ísť podľa neho o svedecké výpovede, ktoré súd vyhodnotí ako relevantné dôkazy. Šufliarsky uviedol aj to, že polícia pozná aj motív vraždy, špecifikovať to však nechcel. Priznal ale, že nejde o verziu, podľa ktorej mohlo ísť o náhodnú vraždu, po tom, čo vo svojom dome prekvapil zlodeja. "Pri takýchto skutkoch a pri takejto závažnej trestnej činnosti, z môjho profesionálneho hľadiska a praxe, náhody neexistujú," reagoval Šufliarsky pre HN.

Polícia spomínané informácie odmietla komentovať. Odvolala sa na informačné embargo v súvislosti s prebiehajúcim vyšetrovaním.

Bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak, ktorý odchádzal z funkcie v lete 2012, sa nechcel k novým zisteniam vyšetrovateľov vyjadriť. "Posun, o ktorom hovoríte, môže nastať a nemusí, vyjadrím sa, keď sa tak stane a obvinia konkrétnu osobu," povedal Spišiak pre HN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies