Polícia upozorňuje vodičov na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a chodcom

NETKY.SK • 24 November 2015, 13:52 • 2 min
Polícia upozorňuje vodičov na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a chodcom

TRNAVA - Nesprávna jazda cez križovatku je jednou z hlavných príčin vzniku dopravných nehôd. Konštatovala to TASR krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla, polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v pondelok (23. 11.) v Hlohovci na križovatke ulíc Hviezdoslavova a Železničná. „V ranných hodinách 48-ročný vodič viedol auto Škoda Pick up po ceste druhej triedy na ulici Hviezdoslavovej v smere na Topoľčany. Na križovatke s ulicou Železničnou pravdepodobne nedal prednosť cyklistovi, ktorý išiel po hlavnej ceste v smere od Topoľčian. V dôsledku toho došlo ku kontaktu cyklistu s autom, pričom 64-ročný cyklista z Hlohovca spadol na zem a utrpel zranenia hornej končatiny,“ priblížila priebeh udalostí hovorkyňa s tým, že dychové skúšky na alkohol boli u oboch účastníkov nehody negatívne.

 

Podľa jej ďalších slov presné príčiny nehody polícia vyšetruje, vodič auta však pravdepodobne nesprávne jazdil cez križovatku. „Vodič je povinný dodržiavať predpisy a sústrediť sa na jazdu,“ zdôraznila. Kredatusová upozornila aj na to, že vodič je povinný dbať na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a chodcom. Všetci účastníci cestnej premávky by si svoje povinnosti mali uvedomovať vždy, keď si sadajú za volant vozidla, berú do rúk bicykel, alebo len prechádzajú cez cestu ako chodci a mali by sa správať zodpovedne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies