Polícia rozbila skupinu pašujúcu ľudí do Európy

NETKY.SK • 28 Február 2016, 10:37 • 2 min
Polícia rozbila skupinu pašujúcu ľudí do Európy

MADRID - Španielska polícia v spolupráci s britskými, francúzskymi a talianskymi orgánmi rozbila skupinu pašerákov ľudí, ktorá nelegálne dostala veľký počet čínskych občanov do západoeurópskych krajín.

slovakia

left justify in out

Po dvojročnom vyšetrovaní zadržali v prípade viac než 100 podozrivých osôb s čínskym občianstvom vrátane predpokladaných vodcov skupiny v Španielsku, uviedla polícia, o ktorej oznámení informovali agentúry AP a DPA. Pri raziách zadržali tiež 150 sfalšovaných pasov.

 

Skupina údajne prijímala peniaze za prepravu ľudí z Číny na rôzne letiská v Európe pomocou ukradnutých alebo falošných dokladov. Následne ich mali premiestniť do "bezpečných domov" v Španielsku a neskôr poslať do konečných destinácií najmä v Británii a Írsku, no tiež Francúzsku a Taliansku.

 

Podozrenie na svoje aktivity skupina vzbudila v roku 2013, keď na letiskách okrem iného v Madride, Barcelone, Malage a Bilbau začali zadržiavať rastúci počet čínskych občanov s falošnými dokumentmi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies