Polícia zadržala podozrivého, ktorý sa vyhrážal umiestnením bômb na protestoch

NETKY.SK • 25 Január 2024, 18:46 • 2 min
Polícia zadržala podozrivého, ktorý sa vyhrážal umiestnením bômb na protestoch

BRATISLAVA - Polícia reagovala na hrozbu bombových útokov a terorizmu na verejných zhromaždeniach. Vyšetrovanie Národnej kriminálnej agentúry identifikovalo podozrivého, ktorý na Úrad vlády Slovenskej republiky adresoval list s bombovými hrozbami na zhromaždeniach. Podozrivého sa podarilo zadržať, a teraz mu hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo doživotie.

slovakia

left justify in out

Jednou z úloh Policajného zboru je ochrana základných práv a slobôd, ale aj životov, zdravia a bezpečnosti osôb. Národná kriminálna agentúra aktuálne zasahuje v prípade podozrenia z terorizmu. Akcia súvisí s hrozbou uskutočnenia bombových útokov počas verejných zhromaždení v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach.

Pred pár dňami (22.01.2024) bol na Úrad vlády Slovenskej republiky doručený list. V ňom sa pisateľ vyhrážal predsedovi vlády, že na zhromaždeniach budú umiestnené bomby.

Ako aj v iných prípadoch, ani v tomto polícia vec nebrala na ľahkú váhu a ihneď začala konať.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry už vedie vyšetrovanie vo veci trestného činu teroristického útoku (podľa § 419 Trestného zákona).

 

Policajtom Národnej kriminálnej agentúry sa podarilo podozrivú osobu stotožniť a vypátrať.

 

„Pred malou chvíľou sme podozrivého zadržali a aktuálne s ním vykonávame procesné úkony. V prípade, že bude osoba obvinená a bude jej dokázaná vina, hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo doživotie," informuje hovorkyňa Prezídia PZ pplk. Ing. Denisa Bárdyová a dodáva: „Prijali sme opatrenia, aby boli verejné zhromaždenia bezpečné a zabezpečíme, aby boli ničím nerušené."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / Prezídium PZ, Foto: SME / Marko Erd (archívna foto protestov z 18. 1. 2024)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies