Polícia prekazila únos a vydieranie 20-ročnej ženy

NETKY.SK • 11 December 2014, 08:36 • 2 min
Polícia prekazila únos a vydieranie 20-ročnej ženy

POPRAD - Polícia v uplynulých dňoch zadržala 54-ročného Popradčana, ktorý mal v úmysle uniesť 20-ročnú ženu a vyhrážkami ublížením na zdraví od nej žiadať značnú sumu peňazí.

slovakia

left justify in out

„Na prípade dlhodobejšie pracovali príslušníci prešovskej krajskej kriminálnej polície, kde na základe zadovážených dôkazov došlo pred týždňom vo štvrtok (4.12.) v čase okolo 12.25 h k samotnému zadržaniu podozrivého pri jednom z obchodných domov v Poprade,“ objasnil krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik. 
      

Prešovský krajský vyšetrovateľ následne tohto Popradčana obvinil z obzvlášť závažného zločinu, vydieračského únosu v štádiu prípravy. Podľa doterajších zistení mal obvinený najneskôr od začiatku októbra tohto roku pripravovať únos mladej Popradčanky. Dôvodom tohto konania mala byť skutočnosť, že žena je v súčasnosti poverená vedením istej spoločnosti so sídlom v Žiline, ktorej spoločníkom je jej otec, a na účet ktorej pravidelne mesačne prichádza suma 120.000 eur. 
      

„Po vykonaní únosu plánoval obvinený vyhrážkami ublížením na zdraví a iným násilným spôsobom zabezpečiť od nej prístupové kódy k účtu danej spoločnosti, prípadne splnomocnenie pre ďalšiu osobu, pravdepodobne tzv. bieleho koňa. Tá by konala v mene inej firmy, na účet ktorej by na základe tohto splnomocnenia prišli uvedené finančné prostriedky,“ doplnil Džobanik. Peniaze sú poukazované na účet žilinskej firmy od istej spoločnosti z Turecka, ktorá má o tomto finančnom plnení uzatvorenú zmluvu. Za účelom únosu a následného vydierania oslovil obvinený istého muža, s ktorým sa viackrát stretol, pričom stále od neho požadoval, aby ženu uniesol a násilnou formou zabezpečil potrebné podklady. 
      

„V súvislosti s touto záležitosťou sa obvinený stretol 2. decembra v jednom z popradských obchodných domov s osloveným únoscom aj s ďalšou osobou. Po prísľube vykonania únosu a zabezpečenia potrebných podkladov sa dohodli na ďalšom stretnutí, a to o dva dni opäť v tom istom obchodnom dome,“ zdôraznil Džobanik s tým, že v dohodnutý deň sa o 12. hodine aj stretli, kde obvinenému oslovená osoba potvrdila vykonanie únosu a zároveň tejto osobe dal obvinený ďalšie inštrukcie k únosu a zabezpečeniu prevodu získaných peňazí. Po skončení stretnutia obvineného zadržali policajti prešovského pohotovostného útvaru. 
      

„Obvinený sa snažil vykonať tento skutok v čo možno najkratšom čase, a preto oslovoval na spáchanie tohto trestného činu rôzne skupiny osôb. Z daného dôvodu bolo potrebné zabezpečiť dôkazy a zadržať páchateľa čo najskôr,“ dodáva hovorca. Po zadržaní a obvinení bol 54-ročný Popradčan umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. V sobotu (6.12.) rozhodol sudca o väzobnom stíhaní obvineného, ktorému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 12 až 20 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies