Polícia odviedla českého miliardára Speychala z bydliska v putách

NETKY.SK • 10 September 2014, 16:42 • 2 min
Polícia odviedla českého miliardára Speychala z bydliska v putách

PRAHA - Podnikateľa Petra Speychala, majiteľa spoločnosti ČKD Asset a okrem iného aj predsedu predstavenstva Športového holdingu Praha, pod ktorý patria napríklad hokejový klub Sparty Praha alebo basketbalový tím Nymburka, odviedli dnes policajti po zásahu v jeho bydlisku v pražskej štvrti Spořilov v putách.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol denník Právo a internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na očitú svedkyňu policajného zásahu, ktorý sa začal už okolo tretej hodiny po polnoci. Tak štátne zastupiteľstvo, ako aj polícia akýkoľvek komentár zatiaľ odmietli, takže nie je ani jasné, či je muž stále v rukách polície. Zasahujúci príslušníci odnášali vraj z bydliska zadržaného miliardára veci v zapečatených vreciach.

 

Riaditeľ komunikácie a PR Športového holdingu Praha Richard Adamec potvrdil, že polícia dnes aj v rámci komplexu budov v sídle firmy zaisťovala nejaké dôkazy. Na otázku, či sa vyšetrovanie týka holdingu alebo produkčnej spoločnosti Promosport dostal vraj negatívnu odpoveď, ďalšie informácie však nemá.

 

Polícia odkázala na štátne zastupiteľstvo, ktoré si vyhradilo právo poskytovať informácie. Anna Marková z príslušného obvodného štátneho zastupiteľstva pre Prahu 4 pre Právo uviedla: "Vec je naozaj v ranej fáze, a nie je preto z dôvodov možného zmarenia prípadných plánovaných úkonov trestného konania podávať médiám nejaké bližšie informácie". Súčasne dodala, že nie je jasné, ani kedy by sa táto situácia mohla zmeniť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies