UFC: Buday víťazne, hrozila mu diskvalifikácia

NETKY.SK • 17 Apríl 2022, 10:12 • 2 min
UFC: Buday víťazne, hrozila mu diskvalifikácia

NEVADA – Slovák Martin Buday absolvoval úspešný krst ohňom medzi svetou MMA elitou. Vo svojom prvom oficiálnom zápase v prestížnej UFC porazil Chrisa Barnetta, hoci to chvíľu vyzeralo, že o víťazstvo príde kvôli diskvalifikácii.

slovakia

left justify in out

Buday do zápasu vstúpil lepšie fyzicky pripravený a hoci Barnett počas svojho nástupu do klietky zabával divákov netradičnými tancami, v dueli by sme jeho povestnú energiu hľadali márne. Rodák zo španielskej Zaragozy však hrozil širokým rozpätím rúk, a tak musel zástupca Spartakus Fight Gymu skracovať svoju vzdialenosť k súperovi, čo sa mu darilo na výbornú.

 

 

Vynikajúca taktická pripravenosť nášho zástupcu ho často privádzala do klinču, kde triafal súpera tvrdými kolenami do ľavých rebier. Po 2. kole bolo jasné, že Barnett fyzicky nestíha, dokonca sa začal sťažovať na bolesť rebier a komentátori hovorili o možnej zlomenine. V 3. kole sme očakávali masívny finiš rodáka z Nitry, ktorý nastal pri pletive, keď začal Bady zasypávať Barnetta spŕškou úderov. Následne ho však nešťastne trafil lakťom do zátylku a keďže išlo o zakázaný úder, rozhodcovia zápas zastavili.

 

 

Privolaný lekár síce konštatoval, že Barnett nemôže pokračovať, rozhodca ale uznal, že išlo o nešťastnú náhodu aj kvôli tomu, že sa Španiel nešťastne otočil. Súboj tak ukončil verdikt bodových rozhodcov, u ktorých Buday triumfoval jasne v pomere 30:27 a môže sa tešiť z prvého víťazstva vo veľkej lige.

 

 

„S tým koncom, samozrejme, nie som spokojný, ale bol to naozaj nechcený lakeť. Inak išlo všetko tak, ako sme si naplánovali. S tímom sme to zvládli a som šťastný, že som zvíťazil. Ten lakeť bol pomerne tvrdý a samozrejme som sa bál diskvalifikácie. Ako som povedal, bolo to neúmyselné a do zátylku som ho trafiť nechcel. Čo sa týka súpera, čakali sme viac otočiek a kúskov, ktoré ho preslávili. Inak ma nič príliš neprekvapilo. Boli sme na neho dobre pripravení. Na klietke mu to nebolo príjemné, a to bol presne náš cieľ. Zatiaľ si nie som istý, kam ma výhra posunie, ale o pár víťazstiev by som mohol byť v top 15. Samozrejme budem makať a pôjdem si za svojím cieľom,“ vyjadril sa slovenský ťažkotonážnik po zápase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies