Polícia obvinila päť ľudí z drogovej trestnej činnosti

NETKY.SK • 24 Október 2013, 16:56 • 2 min
Polícia obvinila päť ľudí z drogovej trestnej činnosti

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil päť osôb z drogovej trestnej činnosti, pričom štyria z nich sú už vo väzbe. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

slovakia

left justify in out

Skupina páchateľov obchodovala s drogami v Nitrianskom kraji, hlavne v okresoch Levice a Nové Zámky. Podľa polície nakupovali a ďalej predávali marihuanu a pervitín dílerom aj konečným užívateľom. Polícia preto zorganizovala protidrogovú akciu vo viacerých obciach na juhu Slovenska (Čata, Kuraľany, Hronovce, Zalaba a Kamenín). Počas nej policajti zaistili kompletné laboratórium na výrobu metamfetamínu, prekurzory určené na výrobu drog, desiatky gramov marihuany a 8,5 kg pervitínu. Okrem drog polícia zaistila aj dve pištole, hlaveň, samopal, pušku a brokovú kozlicu, zásobníky a stovky nábojov rôzneho kalibru. Drogami a zbraňami sa to však pri obhliadkach zďaleka neskončilo. Polícia zaistila tiež prostriedky na falšovanie dokumentov, výrobu falošných občianskych a vodičských preukazov, rôzne faktúry, výpočtovú a mobilnú techniku, ale aj peniaze.

Obvinení sú 33-ročný Peter K., 39-ročný Štefan J., 32-ročný Gabriel B., 32-ročný Jozef T. a 27-ročná Timea B. a to z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies