Polícia na Malorke to s vojnou proti alkoholizmu na plážach myslí vážne: Dávajú mastné pokuty

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 09:21 • 2 min
Polícia na Malorke to s vojnou proti alkoholizmu na plážach myslí vážne: Dávajú mastné pokuty

PALMA DE MALLORCA - Na španielskom dovolenkovom ostrove Malorka to miestna polície zjavne myslí s bojom proti návštevníkom so sklonom k alkoholizmu vážne.

slovakia

left justify in out

Ako informovali miestne médiá, v priebehu necelého týždňa udelili tamojší muži zákona za pitie alkoholických nápojov na verejnosti takmer stovku pokút vo výške 1500-3000 eur.

 

Či ich prichytení návštevníci Malorky budú musieť zaplatiť, nie je však zatiaľ zrejmé. Podľa miestnych úradov to závisí od priebehu sankčného konania, ako aj od možných námietok zainteresovaných.

 

Na Malorke zaregistrovali od konca minulého týždňa aj ďalších 30 prípadov narušenia verejného poriadku, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

Už v marci vyhlásila radnica v Palme de Mallorca časti pláže za intervenčné zóny, v ktorých je zakázaný konzum alkoholu. Jeho predaj v supermarketoch, na ulici i z automatov je v čase od polnoci do ôsmej hodiny ráno takisto zakázaný.

 

Na Baleárskych ostrovoch informujú o zákazoch už od konca mája nápadné tabule.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies