Polícia evakuovala ďalší tábor migrantov v Paríži

NETKY.SK • 6 September 2016, 11:47 • 2 min
Polícia evakuovala ďalší tábor migrantov v Paríži

PARÍŽ - Francúzska polícia vysťahovala dnes niekoľko stoviek migrantov, ktorí si bez povolenia postavili v 19. obvode na severe Paríža stanový tábor.

slovakia

left justify in out

Ako informovala francúzska spravodajská televízia BFMTV, migranti táborili na pozemku pri ulici Avenue de Flandres. Za asistencie zásahových policajných jednotiek ich dnes z táboriska evakuovali.

 

Od vlaňajšieho júna na území Paríža zlikvidovali vyše 20 ilegálne postavených táborísk migrantov.

Koncom septembra na severe Paríža otvoria "oficiálny" tábor pre migrantov vybudovaný na pozemku bývalej železničnej stanice. Migranti tam budú mať na spanie k dispozícii kontajnerové bunky a pripravené pre nich bude aj prijímacie a zdravotné stredisko.

 

Parížska radnica pokryje polovicu nákladov na fungovanie bežného denného života v tábore, čo bude ročne predstavovať sumu 1,2 milióna eur. Zvyšné náklady uhradí štát, ktorý na seba zobral aj celú sumu za náklady za ubytovanie migrantov.

 

Ročný rozpočet tohto zriaďovaného centra sa odhaduje na 8,6 milióna eur, čo je v prepočte 40 eur na osobu a deň.

Okrem toho zariadenia pri Porte de la Chapelle na severe francúzskej metropoly sa v Ivry-sur-Seine v regióne Val-de-Marne pri Paríži buduje aj tábor vyhradený len pre rodiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies