Policajti si pýtali úplatok od vodiča, ktorému namerali alkohol

NETKY.SK • 7 Február 2015, 15:48 • 2 min
Policajti si pýtali úplatok od vodiča, ktorému namerali alkohol

BRATISLAVA - Od vodiča, ktorému pri cestnej kontrole namerali v dychu alkohol, si vypýtali úplatok, teraz sa s prokurátorom dohodli na treste.

slovakia

left justify in out

Ide o Petra K. a Petra B. a Špecializovaný trestný súd v Pezinku schválil ich dohodu o vine a treste s prokurátorom. Obaja dostali trest odňatia slobody v trvaní tri roky s podmienečným odkladom na päť rokov. Súd uložil aj probačný dohľad nad správaním obžalovaných v skúšobnej lehote. Uložil im peňažný trest vo výmere 300 euro ako aj trest zákazu činnosti – výkonu zamestnania, povolania alebo funkcie v orgánoch verejnej moci a správy na päť rokov. Agentúru SITA informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková. Rozsudok je právoplatný a nie je možné sa proti nemu odvolať.

 

Obaja boli obžalovaní zo zločinu prijímania úplatku a zneužívania právomoci verejného činiteľa. V roku 2014 v Piešťanoch počas výkonu služby zastavili auto a potom, čo zistili u vodiča v dychu alkohol, si od neho vyžiadali úplatok v neurčenej výške za to, že mu nebude zadržaný vodičský preukaz. Keď zistili, že nemá hotovosť, dohodli sa, že spolujazdkyňa donesie peniaze neskôr, čo aj urobila a dala im 100 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies