Policajti budú pred Dušičkami v Košickom kraji rozdávať reflexné prvky

NETKY.SK • 29 Október 2014, 09:04 • 2 min
Policajti budú pred Dušičkami v Košickom kraji rozdávať reflexné prvky

KOŠICE – V súvislosti s nadchádzajúcimi sviatkami Dušičiek bude polícia dohliadať na dopravu aj poriadok v okolí cintorínov v celom Košickom kraji.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa košickej krajskej polície Jana Mésarová, v týchto dňoch polícia vykonáva viac preventívnych aktivít a bude rozdávať reflexné pásky v záujme zvýšenia bezpečnosti účastníkov cestnej premávky, najmä chodcov a cyklistov na cestách. Polícia bude vykonávať zvýšený dohľad nad cestnou premávkou v dňoch 31. októbra až 2. novembra tohto roka. Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách. Pod zvýšeným dohľadom budú hlavné cestné ťahy a frekventované križovatky v mestách a obciach Košického kraja.

 

„Pozornosť budeme venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, ako aj ich správaniu sa voči chodcom. Vyzývame vodičov, aby boli ohľaduplní a riadili sa pokynmi policajtov a parkovali tak, aby bol zabezpečený plynulý prejazd ostatných vozidiel a nedochádzalo ku kolíznym situáciám,“ zdôraznila Mésarová. Na cesty pribudnú aj „sviatoční vodiči“, preto polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dbali na zvýšenú opatrnosť a ohľaduplnosť. 

 

Zlodeji a vykrádači áut neobchádzajú ani parkoviská pri cintorínoch, v najbližších dňoch budú tieto lokality pod zvýšenou ochranou poriadkovej polície. „Aj keď bude zvýšený počet policajtov v blízkosti cintorínov, nedajme šancu zlodejom. Odporúčame vozidlo po opustení dôkladne uzamknúť a zobrať si z neho všetky cenné veci a doklady. Taška v aute, hoci aj prázdna, môže prilákať zlodeja. Zlodejovi stačí na krádež len niekoľko sekúnd. V aute by nemali byť ani doklady od vozidla či osobné doklady. Je na nich množstvo údajov, ktoré sa v nesprávnych rukách dajú ľahko zneužiť," upozornila Mésarová. Polícia upozorňuje návštevníkov cintorínov, aby si kabelky a príručné tašky neodkladali na hroby a nenechávali ich bez dozoru. Ako dodala policajná hovorkyňa, v prípade, že občan spozoruje osoby, ktoré sa správajú podozrivo, mal by upozorniť policajtov, ktorí dohliadajú na dopravu a bezpečnosť v blízkosti cintorínov, prípadne kontaktovať políciu na telefónnom čísle 158.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies