Policajt si všimol podozrivé osoby. Bulhar ukrýval toto tajomstvo

NETKY.SK • 30 November 2020, 09:14 • 2 min
Policajt si všimol podozrivé osoby. Bulhar ukrýval toto tajomstvo

Pozorný operačný dôstojník si v Prešove všimol, že nákladné vozidlo nachádzajúce sa za zastávkou, vezie podozrivé osoby.

slovakia

left justify in out

Príslušníci Policajného zboru (PZ) SR z metropoly Šariša sa preto na pokyn dôstojníka vybrali vozidlo na Jurkovičovú ulicu. Tých sa pokúsili aj oklamať.

„Po príchode na miesto zistili, že vodičom bol Bulhar a vo vozidle sa nachádzali Afgánci. Po predvedení poskytli svoje osobné údaje, uviedli dátumy narodenia maloletých osôb. Odviezli sme ich preto na lekárske vyšetrenie kostného veku,“ opísala polícia na sociálnej sieti.

 

 

Na základe spomenutej analýzy sa podarilo identifikovať skutočný vek. Dvaja z utečencov mali viac ako 19 rokov a jeden mal pod 17 rokov. „Oboch plnoletých sme preverili v informačných systémoch s pozitívnym výsledkom v systéme EURODAC, čo znamená, že sú žiadateľmi o azyl v inom členskom štáte, konkrétne jeden v Rumunsku a druhý v Bulharsku,“ vysvetlili.

 

Strážcovia zákona a poriadku preto postupovali podľa tzv. Dublinského nariadenia Európskej únie. „Cudzinci budú po vydaní rozhodnutia o zaistení eskortovaní do Sečoviec,“ vysvetlili šarišskí policajti.

 

Maloletého čaká iný postup, ktorý sa začal pridelením opatrovníka. „Po vykonaní potrebných úkonov si ho prevezmú pracovníci detského domova Dlaň v Medzilaborciach,“ uzavrela polícia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies