Novela z dieľne SNS by mohla viac ochrániť slovenských poľnohospodárov

NETKY.SK • 25 Jún 2019, 14:59 • 2 min
Novela z dieľne SNS by mohla viac ochrániť slovenských poľnohospodárov

BRATISLAVA - K novele zákona o dané z pridanej hodnoty (DPH) sa SNS bude snažiť dosiahnuť jej zníženie na zdravé potraviny.

slovakia

left justify in out

"Určite nebudeme podporovať zníženie DPH na cukrovinky a cukrárenské výrobky, na sladené nápoje a alkohol. SNS totiž podporuje zdravý životný štýl ľudí a kladie veľký význam na kvalitu potravín," vyjadrila sa na dnešnej tlačovej konferencii Eva Antošová (SNS).

 

img

 

Cieľ strany je podľa nej presadiť zníženie DPH na 10 % na všetky potraviny, okrem cukrárenských výrobkov a nápojov. Podľa prepočtov by však zavedenie takéhoto zákona stálo štát zhruba 400 mil. eur. V rámci koalície preto musela prebehnúť diskusia, ktorá dosiahla zníženie tejto čiastky na 100 mil. eur.

 

img

 

"Musíme zo sadzobníka v druhom čítaní vybrať tie potraviny, ktoré určite chceme, aby mali nižšiu DPH. Sľubujeme, že akonáhle to politická situácia a najmä rozpočet dovolí, tak budeme v tejto ambícii pokračovať," povedala Antošová. 

 

Boj za zníženie na zdravé potraviny sa má týkať ovocia a zeleniny, ktoré sú dopestovateľné aj na Slovensku, ďalej kyslomliečnych výrobkov, ale aj čerstvého pečiva a rožkov. Antošová na záver škonštatovala, že jej ambíciou je, aby sa do tohto zoznamu dostal aj med.

 


img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies