Poliakom svitá na lepšie časy, prezident chce znížiť dôchodkový vek

NETKY.SK • 21 September 2015, 12:26 • 2 min
Poliakom svitá na lepšie časy, prezident chce znížiť dôchodkový vek

VARŠAVA - Poľský prezident Andrzej Duda poslal do parlamentu návrh zákona o znížení dôchodkového veku. Týmto krokom chce zvrátiť reformu súčasnej vlády, ktorá v roku 2012 presadila postupné zvyšovanie veku odchodu do dôchodku na 67 rokov.

slovakia

left justify in out

Duda s podporou najsilnejšej opozičnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) prekvapujúco zvíťazil v tohtoročných prezidentských voľbách. Medzi hlavné body jeho volebného programu patrilo práve zníženie zákonného veku pre priznanie dôchodku.

 

"Návrh zákona opäť stanovuje dôchodkový vek na 60 rokov pre ženy a 65 pre mužov," povedal na tlačovej konferencii Duda. Hlava štátu má v Poľsku skôr reprezentatívnu funkciu, môže však predkladať návrhy zákonov, vetovať schválenú legislatívu, podieľa sa aj na výkone zahraničnej politiky. Pred októbrovými parlamentnými voľbami prieskumy verejnej mienky favorizujú Dudovu stranu PiS.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies