POLIAČIK: D. Čaplovič nemyslí na deti, chce robotov k výrobným linkám

NETKY.SK • 14 December 2012, 07:07 • 2 min
POLIAČIK: D. Čaplovič nemyslí na deti, chce robotov k výrobným linkám

POLIAČIK D. Čaplovič nemyslí na deti, chce robotov k výrobným linkám - Politika Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) nemyslí na potreby detí a ich rodičov, chce z nich len robotov k výrobným linkám.

slovakia

left justify in out

img

Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) nemyslí na potreby detí a ich rodičov, chce z nich len robotov k výrobným linkám. Povedal to dnes na mimoriadnej schôdzi k stavu slovenského školstva poslanec Martin Poliačik (SaS).

"Minister Čaplovič nemá záujem vychovávať samostatných, kriticky mysliacich mladých ľudí, ktorí budú schopní sa postaviť na vlastné nohy, podnikať a vytvárať šance pre seba aj pre iných. On chce len robotov k výrobným linkám," tvrdí Poliačik. Čaplovič podľa neho zaspal dobu, "a ak čoskoro zásadne neotočí kormidlo, asi by to mal nechať niekomu, kto je schopný rozmýšľať na úrovni 21. storočia".

Šéf rezortu školstva nesúhlasí s tvrdením opozície, že školstvo nie je priorita vlády. Cieľom ministerstva je podľa neho zvýšenie kvality školstva a užšie prepojenie vzdelávania s potrebami praxe. Minister zhodnotil kroky, ktoré doposiaľ zrealizoval v kresle ministra. Dodal, že okrem toho zriadil školskú štvorpartitu, zefektívnil čerpanie eurofondov a usiloval sa urobiť poriadok s chýbajúcimi učebnicami. Sľubuje racionálne a premyslené kroky, ktoré majú viesť k lepšiemu vzdelávaniu.

Poslanci diskutovali o stave slovenského školstva už niekoľko hodín. Do rozpravy bolo pôvodne písomne prihlásených 12 zákonodarcov, po ich vystúpeniach bude priestor prihlásiť sa do diskusie ešte raz. Na vystúpenie ešte čakajú štyria písomne prihlásení členovia snemovne.

Po rozprave bude nasledovať hlasovanie o uznesení, ktoré navrhli iniciátori schôdze poslanci KDH, SDKÚ-DS a Mostu-Híd. Na základe uznesenia by mala vláda predložiť parlamentu správu o stave slovenského školstva a správu o konkrétnych krokoch na zlepšenie situácie v školstve. Zároveň má parlament vyjadriť znepokojenie nad aktuálnou situáciou v tejto oblasti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies