Poliaci musia nad Českom vyhrať

NETKY.SK • 15 Jún 2012, 07:33 • 2 min
Poliaci musia nad Českom vyhrať

Poliaci musia nad Českom vyhrať - Futbal S imperatívom zvíťaziť nastúpia poľskí futbaloví reprezentanti na sobotňajšie záverečné vystúpenie v A-skupine EURO 2012 proti Česku vo Vroclavi (20. 45).

slovakia

left justify in out

img

S imperatívom zvíťaziť nastúpia poľskí futbaloví reprezentanti na sobotňajšie záverečné vystúpenie v A-skupine EURO 2012 proti Česku vo Vroclavi (20.45). Zverenci trénera Franciszka Smudu sú po dvoch remízach v tabuľke na treťom mieste a iba stopercentný zásah im zaručí postup do štvrťfinále. Čechom môže stačiť na účasť medzi elitnou osmičkou aj remíza, no iba za predpokladu, ak Gréci v paralelne hranom dueli vo Varšave nezdolajú Rusov. Pri rovnosti bodov troch tímov by v neprospech družiny Michala Bíleka rozhodla tabuľka vzájomných zápasov, keďže s Rusmi utŕžili Česi debakel 1:4.
      Smuda verí, že jeho tím nadviaže na kvalitný druhopolčasový výkon zo zápasu s Ruskom a zaknihuje vôbec prvé víťazstvo na záverečnom turnaji ME. "Nemôžeme bezhlavo útočiť, musíme hrať disciplinovane. Aj Taliani vychádzajú zo zabezpečenej obrany a dokážu vyhrávať zápasy, hoci na tomto šampionáte rovnako ako my zatiaľ dvakrát remizovali," zdôraznil poľský kouč. Útočník "orlice" Robert Lewandowski počíta s tým, že Česi budú hrať na remízu. "Česi sa nebudú hnať dopredu, my musíme vyhrať. Každým zápasom na šampionáte sa zlepšujeme a verím, že do tretice potešíme našich fanúšikov ziskom troch bodov. Šanca postúpiť do štvrťfinále je pre nás veľkou výzvou," povedal kanonier bundesligovej Borussie Dortmund. "Zápas proti Česku bude niečo ako malé finále. Pre väčšinu hráčov to bude najdôležitejší duel v ich doterajšej kariére," povedal kapitán Poľska Jakub Blaszcykowski, ktorý zariadil remízu proti Rusku.
      Českému koučovi Bílkovi robia pred rozhodujúcim zápasom starosti zranenia dvoch najskúsenejších hráčov brankára Petra Čecha a stredopoliara Tomáša Rosického. Čech mal po skončení stretnutia s Gréckom problémy s ramenom, no proti Poliakom by mal nastúpiť. "Vo štvrtok večer som absolvoval ľahký tréning a cítil som sa fajn. V sobotu budem stopercentne pripravený. Posledný duel v Poľsku v kvalifikácii MS 2010 pred štyrmi rokmi sme síce prehrali, ale to je história. Teraz to bude úplne iný zápas, ktorý má inú dôležitosť. Ani s Gréckom sme nemali dobrú bilanciu a zvládli sme to," povedal gólman londýnskej Chelsea pre server idnes.cz. Veľký otáznik visí nad štartom Rosického, ktorý má problémy s achilovkou. "Tomáš sa cíti lepšie ako v stredu, no musím korigovať môj odhad, že na 75 percent proti Poliakom nastúpi. Stále som však optimistom," povedal lekár českého tímu Petr Krejčí.
      Z posledných piatich vzájomných zápasov proti Česku vyhrali Poliaci tri, v dvoch ťahali za kratší koniec. Naposledy sa oba tímy stretli v októbri 2009 v kvalifikácii MS 2010, na pražskej Letnej zvíťazili Česi 2:0. Za éry bývalého Česko-Slovenska boli úspešnejší Poliaci, ktorí triumfovali 21-krát. Sobotňajší duel vo Vroclavi povedie ako hlavný rozhodca Škót Craig Thomson.           
      
      A-skupina, Vroclav, 16. júna, 20.45 SELČ:
      Česko - Poľsko
      predpokladané zostavy:
      ČR: Čech - Gebre Selassie, Kadlec, Sivok, Limberský - Plašil, Hübschman - Jiráček, Rosický, Pilař - Baroš 
      tréner: Michal Bílek
      Poľsko: Tytoň - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Dudka, Polanski - Blaszczykowski, Murawski, Obraniak - Lewandowski
      tréner: Franciszek Smuda
      rozhodca: Craig Thomson (Škót.)

      tabuľka A-skupiny:
      1. Rusko    2  1  1  0   5:2  4
      2. Česko    2  1  0  1   3:5  3
      3. Poľsko   2  0  2  0   2:2  2
      4. Grécko   2  0  1  1   2:3  1

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies