Pokles ropných zásob v USA a situácia na Ukrajine zvýšili cenu ropy nad 100 USD

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 15:49 • 2 min
Pokles ropných zásob v USA a situácia na Ukrajine zvýšili cenu ropy nad 100 USD

NEW YORK - Cena americkej ropy opäť vzrástla nad 100 USD za barel (159 litrov), keď trhy zareagovali na informácie o poklese zásob ropy v USA.

slovakia

left justify in out

Navyše, cenu nahor tlačí aj neutíchajúci konflikt na Ukrajine. Informovala o tom agentúra AP.
     

Podľa Amerického ropného inštitútu (API) sa zásoby ropy v Spojených štátoch minulý týždeň znížili o 1,8 milióna barelov. To by mohlo naznačovať zvýšený dopyt. Trhy ešte čakajú na dnešné kľúčové oznámenie amerického ministerstva energetiky o vývoji ropných zásob.
     

Okrem toho na ropné trhy naďalej pôsobí aj dramatická situácia na východe Ukrajiny, ktorá hrozí možným zavedením ďalších sankcií proti Rusku. To je pritom jedným z najväčších vývozcov ropy a plynu na svete.
     

Výsledkom týchto informácií je, že cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v júni vzrástla v popoludňajších hodinách v Európe v rámci elektronického obchodovania na burze v New Yorku o 60 centov na 100,10 USD (71,87 eura) za barel. Cena severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, sa zvýšila o 21 centov na 107,27 USD za barel.
     

(1 EUR = 1,3927 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies