Počítačový tábor pre zrakovo postihnutých privíta 21 účastníkov

NETKY.SK • 12 August 2010, 13:01 • 2 min
Počítačový tábor pre zrakovo postihnutých privíta 21 účastníkov

Počítačový tábor pre zrakovo postihnutých privíta 21 účastníkov

slovakia

left justify in out

img

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska usporiada v dňoch 16. až 21. augusta druhý ročník mládežníckeho počítačového tábora pre zrakovo postihnutých - reSET. "Bude viac účastníkov, rozšírili sme rad lektorov a workshopy sme začali pripravovať pred táborom a nie počas tábora, ako to bolo minulý rok," uviedol pre TASR Peter Teplický, koordinátor projektu.
Počítačový tábor, ktorý je financovaný z peňazí ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, je určený pre zrakovo postihnutých mladých ľudí, ktorí sa zaujímajú o informačné technológie. Tento rok sa na tábore zúčastní 21 nevidiacich a slabozrakých účastníkov, traja sprievodcovia a šesť lektorov.
"Hlavne sa zameriavame na skupinu ľudí, ktorí sú na strednej škole, buď idú na vysokú školu, alebo sa pripravujú do zamestnania z vysokej školy," vysvetlil Teplický a predstavil vybrané workshopy pre druhý ročník tábora. Jeden z nich sa bude venovať prenosným zariadeniam (telefóny s operačným systémom Android, MP3 prehrávače s operačným systémom Rockbox), nebude chýbať úvod do tvorby webových stránok a workshop orientovaný na sociálne siete.
"Je to ako bežný tábor, zabavím sa a niečo nové sa naučím, zdokonalím svoje počítačové zručnosti," povedal pre TASR účastník tábora Ondrej Rosík, ktorý na tohtoročnom reSETe bude pracovať aj ako lektor. "Je to výzva, ešte som neučil väčšiu skupinu pracovať s počítačom a konkrétnou aplikáciou," dodal Rosík, ktorý sa pokúsi pripraviť zrakovo postihnutých účastníkov na to, aby mohli používať sociálne siete Facebook a Twitter.
Aj tento rok si vybraní zrakovo postihnutí mládežníci vo veku od 15 do 30 rokov oddýchnu od školských a pracovných povinností v prírode v blízkosti dediny Ždiar v Belianskych Tatrách. Okrem počítačových workshopov na nich čakajú voľnočasové aktivity - hry, vychádzky do prírody, premietania komentovaných filmov a hranie divadla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies