Poisťovňa Dôvera mohla v prípade Kiskovej operácie porušiť zákon

NETKY.SK • 26 August 2015, 11:16 • 2 min
Poisťovňa Dôvera mohla v prípade Kiskovej operácie porušiť zákon

BRATISLAVA - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou preverí podľa denníka Pravda, či boli pri schvaľovaní úhrady liečby zo strany zdravotnej poisťovne Dôvera dodržané zákonné podmienky.

slovakia

left justify in out

Úrad tak reagoval na medializované informácie o artroskopicko-endoskopickej operácii v bedrovom kĺbe, ktorú slovenský prezident Andrej Kiska podstúpil v Plzni (Česko). Tento druh zákroku totiž robia aj na Slovensku.

 

Poisťovňa Dôvera tak jeho preplatením mohla porušiť zákon, píše denník.

 

Ako informovalo Tlačové oddelenie Kancelárie prezidenta SR prezident dlhodobo pociťoval bolesť v oblasti bedrového kĺbu, preto podstúpil konzervatívnu formu liečby, ktorá však nepriniesla želaný výsledok a bolesti pretrvávali. Lekári z nemocnice Ministerstva vnútra SR – Nemocnica Svätého Michala -konzultovali jeho stav a vyžiadali si odborný posudok aj od MUDr. Jána Grauzela, podpredsedu Slovenskej spoločnosti pre artroskopiu a športovú traumatológiu.

 

Operácia prezidenta SR Andreja Kisku, ktorej sa podrobil vo fakultnej nemocnici v Plzni, prebehla štandardne a trvala asi hodinu a štvrť. Pre TASR to potvrdil Roman Krpelan z Kancelárie prezidenta SR s tým, že slovenskej hlave štátu operatér Petr Zeman odstránil zápal mäkkého tkaniva a výrastok na bedrovom kĺbe.

 

Kiska bol v nemocnici do soboty a mal by asi asi dva týždne chodiť za pomoci bariel, v tom období však už bude pracovať.

 

Prezident Andrej Kiska informoval o plánovanej operácii predsedu Národnej rady Petra Pellegriniho a predsedu vlády Roberta Fica. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies