Aplikácia TikTok sa chystá konkurovať streamingovým službám

NETKY.SK • 19 November 2019, 14:55 • 2 min
Aplikácia TikTok sa chystá konkurovať streamingovým službám

Sociálna sieť a platforma na tvorbu a zdieľanie videí TikTok plánuje konkurovať hudobným a streamingovým službám ako Apple Music či Spotify. Majiteľ aplikácie sa vyjadril, že urobí tak hneď po dosiahnutí 1,5 miliárd stiahnutí.

slovakia

left justify in out

TikTok je aplikácia pochádzajúca z Číny, ktorá svojim užívateľom umožňuje sledovať, vytvárať a zdieľať videá. Užívatelia často vytvárajú videá, v ktorých používajú rôzne hudobné hity priamo z ich telefónu. Aplikácia je obľúbená medzi deťmi a mladými ľuďmi, najmä vďaka jednoduchému používaniu a zaujímavým funkciám.

 

img

 

Pekingská spoločnosť ByteDance, ktorá vlastní aplikáciu, údajne rokuje s hlavnými hudobnými vydavateľstvami vrátane Universal a Sony v nádeji, že zaistí globálne licenčné zmluvy pre svoju novú službu. ByteDance ešte oficiálne neoznámila, kedy službu spustí, no podľa overených zdrojov by užívatelia nemali za hudbu platiť viac ako 10 dolárov. To znamená, že služba by mala byť lacnejšia ako Apple Music či Spotify, čo sú momentálnymi lídrami trhu.

 

img

 

Okrem hudby bude aplikácia ByteDance obsahovať aj knižnicu krátkych videoklipov, ktoré budú môcť užívatelia prehľadávať a synchronizovať s piesňami pri ich počúvaní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies