Poisťovňa Allianz kupuje v Británii Liverpool Victoriu

NETKY.SK • 4 August 2017, 17:03 • 2 min
Poisťovňa Allianz kupuje v Británii Liverpool Victoriu

BERLÍN/LONDÝN - Nemecká poisťovňa Allianz kupuje britskú poisťovňu Liverpool Victoria. Na britskom trhu sa touto akvizíciou stane druhou najväčšou poisťovňou nehnuteľností a ostatných vecných škôd.

slovakia

left justify in out

Dnes to uviedol šéf Allianzu Oliver Bäte. Do roku 2019 sa dvoma nákupmi podielov britskej poisťovne za 789 miliónov eur stane väčšinovým vlastníkom jej divízie Friendly Society, ktorá poisťuje vecné škody a úrazové udalosti. Allianz bude môcť kúpiť aj ostatné akcie Friendly Society. Celkovo ju získa za 1,02 miliardy eur.

 

Allianz sa vzdáva zásady, že na všetkých trhoch má pôsobiť len pod vlastnou značkou. V Británii si jej prírastok zachová pôvodný, osvedčený názov Liverpool Victoria. Nemeckej poisťovni sa zvýši ročný výber poistného o vyše 1,9 miliardy eur a počet zákazníkov jej vzrastie o viac ako šesť miliónov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies