Podozrivý z útoku v Štokholme sa priznal k spáchaniu teroristického zločinu

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 11:49 • 2 min
Podozrivý z útoku v Štokholme sa priznal k spáchaniu teroristického zločinu

ŠTOKHOLM - Uzbek Rachmat Akilov, hlavný podozrivý z piatkového útoku nákladným automobilom v centre Štokholmu, sa priznal k spáchaniu "teroristického zločinu". Na pôde súdu to počas dnešného pojednávania povedal Johan Eriksson, právny zástupca tohto 39-ročného muža.

slovakia

left justify in out

"Jeho stanovisko je, že uznáva, že spáchal teroristický zločin, a preto akceptuje tiež to, že na neho bude uvalená väzba," uviedol podľa agentúry Reuters právny zástupca Eriksson. O väzbe rozhodne súd ešte v priebehu dneška.

 

Prokurátor Hans Ihrman uviedol, že Akilov je podozrivým z teroristických zločinov v súvislosti s piatkovým útokom nákladným automobilom, pri ktorom prišli o život štyria ľudia. Pojednávanie na štokholmskom okresnom súde vzápätí pokračovalo za zatvorenými dverami. Sprevádzali ho zvýšené bezpečnostné opatrenia.

 

Akilov je hlavným podozrivým z toho, že odcudzeným nákladiakom na rozvoz piva vrazil v piatok do chodcov v pešej zóne Drottninggatan, pričom štyroch zabil a ďalších 15 zranil. Podozrivého, ktorý bol vo Švédsku neúspešným žiadateľom o azyl, zadržala polícia niekoľko hodín po tomto čine.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies