Podozriví z vraždy Škandinávok prisahali vernosť Islamskému štátu

NETKY.SK • 21 December 2018, 11:12 • 2 min
Podozriví z vraždy Škandinávok prisahali vernosť Islamskému štátu

MAROKO - Štyria podozriví, zatknutí po vražde dvoch škandinávskych turistiek v strednom Maroku, vyjadrili vernosť extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). Vo včerajších hodinách to oznámili marocké úrady.

slovakia

left justify in out

"Video zachytávajúce, ako zatknutí jednotlivci... sľubujú vernosť Dáišu (Islamskému štátu), bolo nakrútené minulý týždeň pred vykonaním trestných činov, ktoré vyšetrujeme," uviedol vo vyhlásení prokurátor v marockom hlavnom meste Rabat a potvrdil tak pravosť tohto videa.

 

Hovorca vlády Mustafá Chalfí označil vraždy za "trestný a teroristický čin."

 

 

Včerajšie zatknutie troch mužov v Marrákeši nasledovalo po prvom, utorkovom zatknutí muža podozrivého z členstva v islamskej extrémistickej skupine. Toho chytili už niekoľko hodín po náleze tiel oboch žien v pohorí Vysoký Atlas v strednej časti Maroka.

 

pohorie Vysoký atlas, Maroko

 

Zavraždené boli 24-ročná Dánka Louisa Vesteragerová Jespersenová a 28-ročná Maren Uelandová z Nórska. Ich telá našli v pondelok po tom, čo si obe priateľky postavili stan v izolovanej, odľahlej oblasti pohoria Vysoký Atlas na mieste nachádzajúcom sa dve hodiny chôdze od turistickej dedinky Imlíl.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#armed #imlil #chamharouch #toubkal

Príspevok, ktorý zdieľa Belabzar Ayoub (@ayoubbelabzar),

 

Polícia sa zameriava na teroristickú líniu vyšetrovania už od zatknutia prvého podozrivého v chudobnej štvrti Marrákeša, ktorý je metropolou regiónu a magnetom pre zahraničných turistov.

Marocké úrady stále pracujú na zisťovaní pravosti videa zverejneného v sociálnych médiách, ktoré údajne zachytáva vraždu jednej z turistiek, uviedol prokurátor vo vyhlásení.

 

"Traumatizovaní obyvatelia dediny Imlíl sa veľmi obávajú o živobytie a pomáhali vyšetrovateľom pri identifikovaní podozrivých," vyhlásil pre agentúru AFP zdroj z turistického ruchu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies