VIDEO: Žraloky sa v Chorvátsku udomácnili, ďalšieho videli pri pláži v Šibeniku!

NETKY.SK • 13 Jún 2019, 11:18 • 2 min
VIDEO: Žraloky sa v Chorvátsku udomácnili, ďalšieho videli pri pláži v Šibeniku!

Zdá sa, že žralok mako spred niekoľkých dní nebol jediný, ktorý sa zdržiava v blízkosti pláží.

slovakia

left justify in out

Len pred dvoma dňami sme informovali, že v blízkosti Makarskej riviéry videli žraloka mako – najrýchlejšieho žraloka na svete, ktorý pláva rýchlosťou až 70 km/h. Teraz máme z obľúbeného chorvátskeho letoviska Šibenik nové informácie. Pri pláži sa tu objavil ďalší predátor!

 

Žraloka, ktorého druh sa odborníkom na základe videa nepodarilo identifikovať, videli v obci Grebaštica, kde ho náhodný pozorovateľ pohotovo natočil na video. Dravec plával po plytčine, takmer úplne pri brehu.

 

img

 

Samozrejme, to že sa žraloky v moriach vyskytujú, je absolútne prirodzené. Sú aj v Jadrane. No doposiaľ sa nestávalo, aby sa vyskytovali v blízkosti rušných dovolenkových destinácií a pláží. To určite nie je dobrá správa pre turistov, ktorí sa tam aktuálne nachádzajú alebo prázdniny v Chorvátsku plánujú. Hoci ide takpovediac o raritu, tieto videá zrejme nikoho nenechajú úplne chladným.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies