Podnikateľské prostredie má zlepšiť druhý vládny balík opatrení

NETKY.SK • 16 Máj 2018, 07:29 • 2 min
Podnikateľské prostredie má zlepšiť druhý vládny balík opatrení

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva SR pripravilo spolu s ďalšími rezortmi druhý balík opatrení, ktoré majú prispieť k zlepšeniu podnikateľského prostredia na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Tentoraz ich navrhuje celkovo 25. Balík má pomôcť zlepšiť rodinné podnikanie či odbúrať niektoré administratívne úkony pre zamestnávateľov, po čom najčastejšie podnikatelia volajú. V stredu by o ňom mala rokovať vláda.

 

Ministri budú rozhodovať aj o pomoci štyrom samosprávam, ktoré čelili mimoriadnym situáciám. Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) navrhuje vyčleniť pre ne sumu štvrť milióna eur. Prevažnú časť má získať obec Kozelník v Banskoštiavnickom okrese. Vlani v októbri tam došlo k opakovanému zrúteniu skalných úlomkov a drevín na cestu prvej triedy I/51. Mimoriadna situácia, ktorú vyhlásila starostka obce, trvala do januára 2018.

 

Vláda by tiež mala vysloviť súhlas pre podpísanie Dohovoru Rady Európy o manipulácii športových súťaží. Ministerstvo školstva ho chce podpísať s výhradou ratifikácie. Slovensko tak podľa neho vyjadrí vôľu spolupracovať s Radou Európy, vládami iných krajín, športovými hnutiami a organizáciami, ktoré sú zapojené do športu a športových stávok v boji proti manipulácii športových súťaží na národnej i medzinárodnej úrovni.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies