Podnikateľská aliancia Slovenska verí, že Kiska prispeje k zlepšeniu podmienok na podnikanie

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 12:18 • 2 min
Podnikateľská aliancia Slovenska verí, že Kiska prispeje k zlepšeniu podmienok na podnikanie

BRATISLAVA – Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS) víta zvolenie Andreja Kisku za nového prezidenta SR. Očakáva od neho, že v novej funkcii sa zasadí o zlepšenie podnikateľského prostredia na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Z doterajšieho pôsobenia Andreja Kisku je zrejmé, že má dostatočné osobné skúsenosti s podnikaním, čo vyjadril aj v postoji k prezidentskému Wish listu, ktorý v marci predložila PAS všetkým prezidentským kandidátom," uviedol v stanovisku výkonný riaditeľ aliancie Róbert Kičina.
      

PAS pred prezidentskými voľbami vyzvala kandidátov, aby sa vyjadrili k opatreniam, ktorými môže budúca hlava štátu v medziach svojich kompetencií prispieť k zlepšovaniu podnikateľského prostredia, a tým podporiť hospodársky rast, tvorbu pracovných miest a zvyšovanie životnej úrovne na Slovensku. "Andrej Kiska vyšiel z prieskumu z odpovedajúcich kandidátov víťazne a z celkových možných 15 bodov získal 14," pripomenul Kičina.
      

Kiska pripísal v tomto prieskume najväčšiu dôležitosť zlepšeniu funkčnosti súdnictva a uplatňovaniu rovnosti pred zákonom, čo môže podľa Kičinu dosiahnuť najmä presadzovaním takých sudcov Ústavného súdu SR a Najvyššieho súdu SR, ktorí majú vysoký morálny profil a predpoklady zvýšiť vymožiteľnosť práva. Podobne rozhodne sa podľa neho postavil k pravidelnému vyjadrovaniu postojov k verejným veciam, etickým a spoločenským problémom, prípadom zlyhania politikov a úradníkov verejnej správy a k plytvaniu verejnými prostriedkami.
      

"PAS verí, že nový prezident SR v spolupráci s Národnou radou SR a vládou SR naplní svoje prísľuby a v rámci stanovených kompetencií prispeje k zlepšeniu podnikateľského prostredia, vytváraniu nových pracovných miest a rastu životnej úrovne občanov SR," uzavrel Kičina.
      

Kiska vyhral sobotňajšie (29.3.) druhé kolo prezidentských volieb so ziskom 59,38 %. Jeho protikandidáta Roberta Fica (Smer-SD) podporilo 40,61 % voličov. Kiska sa ujme funkcie prezidenta zložením sľubu 15. júna, kedy sa skončí druhé, a tým posledné funkčné obdobie súčasnej hlavy štátu Ivana Gašparoviča.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies