Podnikateľ Mihálik: Matovič klamal o Druckerovej vile na Floride, aj o eurofondoch

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 16:04 • 2 min
Podnikateľ Mihálik: Matovič klamal o Druckerovej vile na Floride, aj o eurofondoch

BRATISLAVA - Poslanec Igor Matovič vytiahol prednedávnom na vtedajšieho ministra vnútra Tomáša Druckera niekoľko závažných obvinení. Ukázalo sa však, že pravdivé nebolo ani jedno. Poľahky ich vyvrátil podnikateľ Jozef Mihálik.

slovakia

left justify in out

Podnikateľ Jozef Mihalik sa ohradil voči tvrdeniam šéfa OĽaNO Igora Matoviča, ktorý ho pred časom spomínal v súvislosti s údajne lacnou kúpou vily ministra vnútra Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD) na americkej Floride. Tvrdí, že opozičný líder podáva nepravdivé údaje, informuje denník Hospodárske noviny na svojej internetovej stránke. 

 

„Keďže nie som ani nikdy som nebol politicky angažovaný, ohradzujem sa proti vyjadreniam pána Matoviča a nevidím dôvod, aby pán Matovič riešil moje osobné záležitosti na tlačovej besede a ešte k tomu aj nepravdivo," uviedol Mihalik vo svojom stanovisku.

 

 

Predmetom predaja Druckerovi podľa jeho slov nebol samostatne stojaci dom na Floride, ale tzv. kondomínium, pri ktorom ide o „obrovský rozdiel v cene predaja". „Posledná predajná cena tohto kondomínia - za čo sa reálne predalo - bola 220-tisíc dolárov, čo sa dá overiť na portáli v USA - a nie 380-tisíc dolárov, ako zavádza pán Matovič,“ vyhlásil Mihalik s tým, že polovica je presne 110-tisíc dolárov.

 

Mihalik tvrdí, že predával polovicu kondomínia v procese renovácie, keď je cena výrazne nižšia ako pri celku, teda 60-tisíc, ktorú považuje za adekvátnu.

 

Hoci v okolí sú domy na predaj aj za 180-tisíc či 4 milióny dolárov, čo závisí najmä od polohy a vybavenia domu, je podľa Mihalika zavádzajúce hovoriť o tom, že susediace domy majú cenu 430-tisíc dolárov.

 

Odmietol tiež Matovičove informácie o výške peňazí, ktoré mal získať z eurofondov. „Nečerpali sme dokopy 400-tisíc eur z eurofondov na hotely Holiday Inn - je to zavadzajúca informácia," reaguje ďalej Mihalik, podľa ktorého im, naopak, bola na hotel Holiday Inn Trnava zamietnutá eurofondová pomoc a investíciu realizovali bez nej. Poukázal tiež, že hotel Holiday Inn Bratislava nevlastní.

 

Minister vnútra Drucker urobil podľa Matoviča podnikateľský zázrak v americkej Floride, kde získal polovicu domu v radovej zástavbe lacnejšie o minimálne 120-tisíc dolárov. Matovič tvrdil, že ho kúpil o dve tretiny lacnejšie, ako je trhová hodnota domu.

 

Pôvodnými majiteľmi celej vily na Floride boli Jozef Mihalik a Jozef Michálek. Svoju časť predal Druckerovi Mihalik. Obaja mali podľa Matoviča neskôr získať peniaze z eurofondov pre svoje hotely.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies