Ozbrojené sily sa pýšia Spoločným operačným veliteľstvom. Dnes ho navštívil minister obrany

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 19:13 • 2 min
Ozbrojené sily sa pýšia Spoločným operačným veliteľstvom. Dnes ho  navštívil minister obrany

Ozbrojené sily Slovenskej republiky majú od 1. apríla 2021 novú zložku – Spoločné operačné veliteľstvo, ktorého základnou úlohou bude na operačnej úrovni velenia plánovať a riadiť všetky operácie v rámci domáceho krízového manažmentu.

slovakia

left justify in out

Stredisko sa bude podieľať aj na podpore medzinárodných operácií a plnení medzinárodných záväzkov. Dnes ho v Banskej Bystrici navštívili minister obrany SR Jaroslav Naď a štátny tajomník rezortu obrany Marian Majer, informuje o tom rezort obrany. 

 

img

 

„Vznik Spoločného operačného veliteľstva je významným míľnikom pre naše ozbrojené sily, keďže jeho vytvorením sa oblasť operačného velenia presunula takpovediac pod jednu strechu, čím sa celý proces plánovania a riadenia výrazne zefektívni. Verím, že nová zložka bude prínosom pre celé ozbrojené sily, či už počas pomoci pri katastrofách a živelných pohromách, v boji proti pandémii, ako aj pri plnení ďalších úloh,“ necháva sa počuť minister obrany SR Jaroslav Naď.

 

V BANSKEJ BYSTRICI VZNIKLO SPOLOČNÉ OPERAČNÉ VELITEĽSTVO Denne na Slovensku, ale aj mimo nášho územia, prebiehajú...

Uverejnil používateľ Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO Štvrtok 8. apríla 2021

 

Dodal, že "potrebujeme byť pripravení a fungovať tak povediac pod jednou strechou, aby sme efektívne vedeli plánovať, vyhodnocovať a riadiť úlohy, ktoré aj v týchto dňoch plnia naše vojačky a vojaci."

 

Náčelník Generálneho štábu OS SR gen. Daniel Zmeko priblížil, že táto nová zložka ozbrojených síl bude základné úlohy na operačnej úrovni velenia plniť naprieč celým spektrom operácií, a to vrátane vojenských operácií na obranu zvrchovanosti a územnej celistvosti Slovenskej republiky.

 

„Toto veliteľstvo je odpoveďou na poznatky, ktoré máme nielen z pôsobenia v operáciách v zahraničí, skúseností našich spojencov, ale aj na poznatky z riadenia operácií na operačnom a strategickom stupni,“ povedal a zároveň doplnil, že plnú operačnú spôsobilosť má dosiahnuť do 24. septembra 2021.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona