Podmienky pre korčuliarov v Prielome Hornádu v Slovenskom raji nie sú vhodné

NETKY.SK • 19 Január 2017, 15:45 • 2 min
Podmienky pre korčuliarov v Prielome Hornádu v Slovenskom raji nie sú vhodné

SMIŽANY - Horská záchranná služba (HZS) informuje, že napriek zamrznutej hladine vody v Prielome Hornádu v Slovenskom raji, v národnom parku nie sú vhodné podmienky na korčuľovanie. Horskí záchranári zároveň dnes uviedli, že sneh na zamrznutej rieke je utlačený a trasa vyhovuje len pre peších turistov a milovníkov bežeckého lyžovania.

slovakia

left justify in out

"Turistický chodník Čingov - Smižianska Maša je od stredy 18. januára pre ťažbu dreva uzavretý až do odvolania," uviedli horskí záchranári. Pre nepriechodnosť je až do odvolania uzavretý modro značený turistický chodník Stratená – Pod Hanisej vedúci cez tiesňavy. Do 14. júna je pre návštevníkov národného parku uzavretá i ferrata Kyseľ.

 

"Je potrebné rátať s tým, že vplyvom mrazov sú technické zariadenia v tiesňavách namrznuté a šmykľavé, preto by mali turisti zvýšiť opatrnosť," uviedla HZS. Zároveň odporúčajú, aby si ľudia pribalili aj turistické mačky. V národnom parku sa začína stmievať po 16.00 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies