Podľa Zacharčenka Minsk zlyhá, ak vláda neuzná povstalecké územia

NETKY.SK • 18 Apríl 2015, 12:24 • 2 min
Podľa Zacharčenka Minsk zlyhá, ak vláda neuzná povstalecké územia

DONECK - Alexandr Zacharčenko, vysokopostavený vodca povstalcov na východnej Ukrajine, vyhlásil dnes pre britský spravodajský portál BBC, že chce rozšíriť samozvanú Doneckú ľudovú republiku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Mierová dohoda z Minsku podľa jeho slov zlyhá ak Kyjev neuzná nezávislosť povstaleckého územia. Vláda podľa jeho slov zastavila vyplácanie sociálnych dávok, dôchodkov a ďalších platieb, ktoré je štát povinný vyplácať. "Nerobia to, takže nás de facto uznali," dodal vodca povstalcov.

 

Ukrajina podľa Zacharčenka riadne neuplatňuje dohodu z Minska, ktorú sprostredkoval Západ. Tvrdí, že vláda nechce vyriešiť všetky záležitosti. "Ak súhlasíte, že niečo vyriešite, potom musíte konať a napredovať, a vyriešiť všetko, čo to obsahuje ... Ak sa tak nestane, potom je Minská dohoda nesplnená a všetky stretnutia v Minsku to robí zbytočnými," povedal Zacharčenko pre BBC.

 

Podľa dohody z Minska sú povstalecké územia na východe krajiny stále súčasťou Ukrajiny. Zacharčenko tvrdí, že musia byť oficiálne uznané ako nezávislé. Vodca Doneckej ľudovej republiky tiež obvinil Kyjev, že sa pripravuje na vojnu, čo vláda popiera.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies