Podľa Šefčoviča by malo byť očkovanie dobrovoľné. Vyvrátil tak pochybnosti o cestovaní v rámci EÚ

NETKY.SK • 18 Január 2021, 20:52 • 2 min
Podľa Šefčoviča by malo byť očkovanie dobrovoľné. Vyvrátil tak pochybnosti o cestovaní v rámci EÚ

BRUSEL - Podpredseda Európskej komisie (EK) Maroš Šefčovič trvá na tom, aby očkovanie proti koronavírusu bolo dobrovoľné. Vyjadril sa tak v súvislosti s obavami, že obyvatelia Európskej únie by mohli mať povinnosť zaočkovať sa, aby sa im umožnilo cestovanie.

slovakia

left justify in out

Urýchlenie kvôli cestovaniu  

EK totiž posudzuje návrh Grécka, aby sa vydávali doklady o zaočkovaní s cieľom urýchliť cestovanie turistov a vyhnúť sa ďalšiemu mimoriadne nepriaznivému letu pre európsky sektor turizmu.

 

img

 

Takýto plán nemusí vyjsť 
Grécko plánuje vydávať digitálne doklady o vakcinácii každému, kto sa zaočkuje proti ochoreniu COVID-19. Šéfovia vlád členských krajín únie majú o tomto návrhu diskutovať počas štvrtkového videosamitu.

 

img

 

Šefčovič však poznamenal, že niektorí ľudia sa nemôžu dať zaočkovať zo zdravotných dôvodov a iní môžu s očkovaním jednoducho nesúhlasiť.

 

"Prijímame všetky opatrenia, aby sme nevytvárali žiadny základ pre odlišné zaobchádzanie s týmito ľuďmi alebo pre akékoľvek obmedzovanie ich práv," povedal novinárom po tom, ako sa zúčastnil na videokonferencii ministrov pre európske záležitosti.

 

 

Na čo sa EÚ chce zamerať? 
Podpredseda EK ďalej povedal, že prioritou teraz musí byť zhromažďovanie dát o ochorení COVID-19 a jeho liečbe na celoeurópskych digitálnych platformách, aby zdravotnícki odborníci mohli porovnávať mutácie vírusu, účinnosť vakcín a to, či štandardy testovania sú harmonizované v rámci všetkých krajín Európskej únie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies