Žena z Ukrajiny pod vplyvom alkoholu spôsobila dopravnú nehodu, hrozí jej väzenie

NETKY.SK • 24 Máj 2022, 12:53 • 2 min
Žena z Ukrajiny pod vplyvom alkoholu spôsobila dopravnú nehodu, hrozí jej väzenie

BRATISLAVA – Štyridsaťosemročná Ukrajinka pod vplyvom alkoholu spôsobila v pondelok (23. 5.) v Bratislave na ulici Dostojevský rad nehodu troch áut.

slovakia

left justify in out

K zraneniu osôb nedošlo, celkovú výšku škody na vozidlách odhadli na 6 000 eur. V prípade dokázania viny hrozí vodičke trest odňatia slobody až na dva roky. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Silvia Šimková.

 

„Vodička viedla motorové vozidlo, pričom na úrovni budovy Malej scény nedodržala za vozidlom takú vzdialenosť, aby mohla včas znížiť rýchlosť jazdy, prípadne zastaviť vozidlo, a narazila do pred ňou brzdiaceho motorového vozidla. Toto vozidlo bolo následkom nárazu posunuté do ďalšieho pred ním stojaceho motorového vozidla,“ spresnila.

 

img

 

Policajti jej namerali 1,07 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje hodnotu 2,23 promile. Prítomnosť alkoholu v dychu potvrdila aj opakovaná skúška. „Vodičke bol na mieste zadržaný vodičský preukaz,“ skonštatovala Šimková s tým, že následne bola obmedzená na osobnej slobode a eskortovaná na policajné oddelenie.

 

V tejto súvislosti polícia zdôraznila, že alkohol za volant nepatrí. „Apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe, ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky, zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili,“ dodala hovorkyňa.

 

Možno vás zaujme: Podnikateľ Norbert B. a finančník Martin K. vinu v kauze Dobytkár popreli



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies