Podľa prieskumu by najväčšiu šancu vyhrať prezidentské voľby mal P. Pellegrini

NETKY.SK • 10 November 2023, 11:15 • 2 min
Podľa prieskumu by najväčšiu šancu vyhrať prezidentské voľby mal P. Pellegrini

BRATISLAVA - Najväčšiu šancu vyhrať budúcoročné prezidentské voľby by mal z potenciálnych uchádzačov predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Do druhého kola by postúpil s Ivanom Korčokom, ktorý už vyzbieral podpisy na svoju kandidatúru. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry Ipsos pre Denník N, ktorý bol realizovaný od 2. do 7. novembra.

slovakia

left justify in out

V prvom kole volieb by dalo Pellegrinimu podľa prieskumu hlas určite 19 percent voličov. Za ním by nasledovali Korčok (14 percent), Maroš Žilinka a Štefan Harabin (po osem percent), Ján Kubiš (tri percentá) a Robert Mistrík (dve percentá).


V druhom kole by Pellegriniho podľa prieskumu volilo 40 percent opýtaných, Korčok by získal 26-percentnú podporu. Osemnásť percent voličov by sa nevedelo rozhodnúť a 16 percent voličov by sa na druhom kole prezidentských volieb nezúčastnilo.


Okrem Korčoka ohlásil svoju kandidatúru aj Kubiš, ktorý ešte zbiera podpisy. Pellegrini kandidatúru zvažuje, ale ešte ju neoznámil. O pozíciu hlavy štátu prejavil opätovne záujem Štefan Harabin, v médiách sa spomínajú aj ďalšie mená, ale kandidatúru neoznámili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / Denník N / Ipsos , Foto: Aktuality.sk / Diana Michaličová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies