Podľa ministra zahraničných vecí Korčoka sa nemá kto zastať zaočkovaných

NETKY.SK • 27 Júl 2021, 14:15 • 2 min
Podľa ministra zahraničných vecí Korčoka sa nemá kto zastať zaočkovaných

BRATISLAVA - Na Slovensku vznikla bizarná situácia v tom, že sa nemá kto zastať tých, ktorí sú zaočkovaní proti COVID-19.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s protestami pred parlamentom to konštatoval minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Pri príležitosti schválenia očkovacieho zákona sa šéf slovenskej diplomacie na svojom profile na sociálnej sieti zároveň poďakoval tým, ktorí sa v prípade očkovania rozhodujú na základe faktov, a nie bludov.

 

img

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Pred parlamentom práve protestujú demonštranti. Zasahuje polícia aj ťažkoodenci!

Minister pripomenul protesty, ktoré schváleniu zákona predchádzali. Demokracia je však podľa neho aj to, že protestujúcich za názor nikto "nezavrel ani nestĺkol". „Horšie je, že tam zaznievali neuveriteľné nezmysly o dôsledkoch očkovania. Nedávno som to nazval tmárstvom z minulých storočí, ktoré na Slovensku zjavne pôsobí na veľkú časť spoločnosti,“ uviedol minister. Výsledkom podľa neho je, že Slovensko má problém v miere zaočkovanosti, ktorá rozhoduje o tom, ako sa tu bude žiť v najbližšej dobe a ako sa podarí oživiť ekonomiku.

„Mobilizácia antivaxerov zo strany extrémistov a parlamentnej opozície nesmie prehlušiť fakt, že viac ako 40 percent občanov Slovenska sa správa zodpovedne k sebe aj k iným,“ zdôraznil Korčok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies