Podľa európskeho komisára je nebezpečenstvo eboly v EÚ veľmi nízke

NETKY.SK • 8 August 2014, 11:51 • 2 min
Podľa európskeho komisára je nebezpečenstvo eboly v EÚ veľmi nízke

BRUSEL - Európsky komisár pre zdravie Tonio Borg dnes uviedol, že nebezpečenstvo nákazy ebolou je na území Európskej únie "mimoriadne nízke".

slovakia

left justify in out

Dôvodom je jednak to, že vírusom eboly môže byť nakazený len pomerne malý počet z ľudí, ktorí cestujú do EÚ, ale aj spôsob šírenia tohto ochorenia len priamym kontaktom s telesnými tekutinami chorého pacienta, zdôraznil Borg vo vyhlásení.
      

Poukázal tiež na to, že v EÚ je veľmi vysoká úroveň zdravotnej a preventívnej starostlivosti.
      

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásila dnes v súvislosti s epidémiou eboly v západnej Afrike stav medzinárodnej pohotovosti. Vyzvala na koordinovanú celosvetovú reakciu s cieľom zastaviť ďalšie šírenie vírusu, ktorý si v štyroch afrických krajinách vyžiadal vyše 930 obetí na životoch.
      

Borg tiež uviedol, že EÚ sleduje situáciu v západnej Afrike už mnoho mesiacov a je pripravená na málo pravdepodobný prípad, že sa ebola dostane do únie. Európska komisia spolupracuje so štátmi na výmene informácií a koordinácii ochranných opatrení, dodáva agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies