Podielové fondy s čistými predajmi za 9,4 mil. eur

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 16:43 • 2 min
Podielové fondy s čistými predajmi za 9,4 mil. eur

BRATISLAVA - Podielové fondy dosiahli v uplynulom týždni kladné čisté predaje v sume 9,4 mil. eur. Týždeň predtým to boli záporné čisté predaje na úrovni 8,9 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Celkové predaje fondov spravovaných členmi Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) dosiahli v uplynulom týždni 48 mil. eur, kým spätné nákupy predstavovali 38,6 mil. eur.
Z ôsmich kategórií fondov bolo šesť v pluse a dve boli v mínuse.

 

Najviac zdrojov pribudlo v rámci dlhopisových fondov, a to 13,8 mil. eur. Na druhej strane najvýraznejší odliv prostriedkov zaznamenali fondy krátkodobých investícií pri sume 9,4 mil. eur. Fondy peňažného trhu skončili tiež v mínuse s objemom 409,2 tis. eur.


Najväčší prílev prostriedkov z jednotlivých správcovských spoločností evidovala spoločnosť Asset Management Slovenskej sporiteľne, a to na úrovni 5,4 mil. eur. Nasledovala spoločnosť Pioneer Investments s kladnými predajmi v sume 2,7 mil. eur. Najvyššie záporné čisté predaje vykázali fondy VÚB Asset Managementu vo výške 1,2 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies