Podielové fondy dosiahli čisté predaje

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 13:00 • 2 min
Podielové fondy dosiahli čisté predaje

BRATISLAVA - Podielové fondy dosiahli v uplynulom týždni kladné čisté predaje vo výške 25,07 mil. eur. Týždeň predtým to boli pritom ešte záporné čisté predaje v objeme 24,6 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Celkové predaje podielových fondov spravovaných členmi Slovenskej asociácie správcovských spoločností dosiahli minulý týždeň 53,64 mil. eur. Spätné nákupy predstavovali sumu 28,57 mil. eur.


Najviac zdrojov v uplynulom týždni pribudlo v dlhopisových fondoch, a to 19,01 mil. eur. Ostatné plusové kategórie fondov mali výraznejší odstup, druhý najvyšší kladný objem mali fondy alternatívnych investícií, a to 4,85 mil. eur. Na druhej strane najviac zdrojov ubudlo vo fondoch krátkodobých investícií v sume 3,69 mil. eur. V mínuse skončili aj štruktúrované fondy.


Z jednotlivých správcovských spoločností najvyššie kladné čisté predaje evidovali v sledovanom období fondy Tatra Asset Managementu spolu na úrovni 10,88 mil. eur. Nasledovala správcovská spoločnosť Prvá penzijná s kladnými čistými predajmi 5,82 mil. eur. Naopak, najviac prostriedkov ubudlo z fondov KBC, Global Partners, Horizon (KBC AM), a to 899,6 tis. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies