Počiatek: Slovensko v kauze VW čaká na väčšiu synchronizáciu v rámci EÚ

NETKY.SK • 23 September 2015, 15:04 • 2 min
Počiatek: Slovensko v kauze VW čaká na väčšiu synchronizáciu v rámci EÚ

BRATISLAVA - Slovensko vo veci tzv. emisného škandálu automobilky Volkswagen (VW) očakáva spoločnú európsku pozíciu.

slovakia

left justify in out

"To sú všetko veci, kde čakáme na väčšiu synchronizáciu v rámci EÚ, pretože to považujeme za spoločný problém," uviedol po dnešnom rokovaní vlády minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD).

 

"Bolo by asi nelogické, keby sme konali inak ako v zhode so zvyškom (Európy). Takže počkáme si na najbližšie kroky Európskej komisie aj Európskej únie, akým spôsobom budeme ďalej v tomto prípade postupovať," poznamenal.

 

Počet vozidiel z koncernu VW prevádzkovaných na Slovensku, ktorých motorové sústavy obsahujú softvér maskujúci skutočné emisie, šéf rezortu dopravy nevedel zatiaľ kvantifikovať.

 

Škandál s falšovaním emisií vyplával na povrch koncom minulého týždňa, keď americká Agentúra pre ochranu životného prostredia (EPA) oznámila, že vo vozidlách s naftovým motorom VW využíval softvér, ktorý pri testovaní výfukových plynov umožňuje zamaskovať skutočné hodnoty toxických emisií. Podľa najnovších údajov sa kauza týka až 11 miliónov áut po celom svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies