Jana Kirschner napísala skladbu Dunaj k filmu Ostrým nožom

NETKY.SK • 22 Január 2019, 15:08 • 2 min
Jana Kirschner napísala skladbu Dunaj k filmu Ostrým nožom

BRATISLAVA - Známa slovenská speváčka Jana Kirschner, ktorá je momentálne jednou zo štyroch koučov v pripravovanej markizáckej šou The Voice, strávila mrazivý deň nakrúcaním klipu pri rieke Dunaj.

slovakia

left justify in out

Rovnaký názov nesie aj jej nová skladba venovaná filmu Ostrým nožom, inšpirovaným vraždou Daniela Tupého. Singel spolu s autentickým videoklipom predstaví už 30. januára. Film samotný zamieri do kín už vo februári. 

 

Ešte v decembri sa v mrazivých teplotách stretol filmový štáb na čele s režisérom Teodorom Kuhnom. Na brehu mŕtveho ramena Dunaja a pod bratislavskými mostmi nakrúcali zábery do pripravovaného videoklipu.

 

Chlad ani skorý západ slnka nezaskočili filmárov, práve naopak, dotvorili správnu atmosféru jednotlivých scén. Okrem Jany Kirschner, Romana Luknára a ďalších známych hercov si v klipe zahral aj herec David Hartl, ktorý v ňom ako postava Davida z filmu Ostrým nožom osamotený blúdi nočnou Bratislavou, netušiac, že sa už čoskoro stane obeťou nehanebného činu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dnešný deň volajú tu u nás “Blue Monday”.Podľa štatistík ide vraj o najdepresívnejší deň roka. Tretí januárový pondelok sa teda vraj budeme cítiť skutočne “low”.Teda “dole” Na dnešnej titulke Guardian sa objavili Spice Girls,no nie kvôli novému albumu. Tričká,ktoré hrdo prezentovali nielen oni, ale aj iné britské celebrity pre charitatívnu kampaň Comic Relief,ktorá každoročne v Británii vyzbiera milióny libier a je nesporne veľmi úspešná,boli vyrobené v Bangladéši v neľudských podmienkach. Tričká s nápisom #IWannaBeASpiceGirl” ale aj “gender justice” vyrobili najmä ženy pracujúce viac než 16 hodín denne za plat 35 pencí za hodinu,čo je približne 40 centov.Pozitívne na tom všetkom je fakt, že dnes sa aj vďaka sociálnym mediám a niekoľkým odvážnym ženám, táto informácia dostala von a existuje aspoň nádej, že pomoc je na ceste. Na konci tohto šedo-šedého dňa predsa len vyliezlo lenivé slnko a ja mám chuť veriť, že tento rok bude dobrý. A že dnešný “Blue Monday” nebol nič iné iba výsledok akéhosi pseudo-prieskumu,ktoré sa nám z času na čas pokúšajú nadiktovať ako žiť.

Príspevok, ktorý zdieľa Jana Kirschner (@janakirschner_official),

 

„Mám pocit, že k témam, ktoré nami zatriasli, bolo takmer nemožné sa nevyjadriť. I keď ticho, ktoré ma zasiahlo po nedávnej vražde ďalšieho nevinného človeka, bolo tak veľké, že som mala niekoľko mesiacov problém nájsť v niečom zmysel a opäť začať tvoriť,“ spomína na minuloročné tragické udalosti so sklamaním Jana Kirschner a pokračuje:

 

„Umenie musí reagovať na takéto témy, umenie musí povedať pravdu, umenie musí klásť otázky a nabádať k diskusii. Preto vznikla táto skladba.“

 

„Pri Dunaji dobodali chlapca. Podľa všetkého ide o vášho syna,“ oznamuje v úvode filmu vyšetrovateľ. Snímka Ostrým nožom rozpráva fiktívny príbeh Ľudovíta (Roman Luknár), ktorému neonacisti zavraždia syna.

 

Z útoku sú obvinení štyria páchatelia, pre chybné rozhodnutie sudkyne sa však dostanú na slobodu. Otec, odhodlaný odhaliť pravdu, sa púšťa do nevyrovnaného boja s nečinnou políciou, skorumpovaným súdnictvom aj vládnucou mafiou. Aká je však jeho šanca vyhrať nerovný boj s prehnitým systémom?

 

Príbeh klipu k piesni Dunaj je akýmsi doplnením filmu, ktorý je voľne inšpirovaný tragickou vraždou Daniela Tupého spred trinástich rokov. V klipe budú použité aj zábery z prichádzajúceho filmu, ktorého premiéra je naplánovaná na 21. február.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies