Počet zadržaných migrantov v Maďarsku sa po zatvorení hraníc znížil na 366

NETKY.SK • 16 September 2015, 09:07 • 2 min
Počet zadržaných migrantov v Maďarsku sa po zatvorení hraníc znížil na 366

BUDAPEŠŤ - Počet migrantov zachytených políciou na území Maďarska sa v utorok znížil na 366 oproti rekordnému číslu 9380 utečencov zadržaných tamojšími príslušníkmi bezpečnostných zložiek v pondelok. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Výrazný pokles migrantov prichádzajúcich do Maďarska nastal podľa Reuters po tom, ako vláda premiéra Viktora Orbána uzavrela v noci na utorok hlavné hraničné priechody využívané migrantmi a pašerákmi ľudí na vstup do štátov Európskej únie.

 

V Maďarsku vstúpili v noci na utorok do platnosti aj prísnejšie pravidlá pre osoby ilegálne prekračujúce jeho štátne hranice a zvýšili sa tresty odňatia slobody pre pašerákov ľudí. Maďarský parlament 4. septembra schválil súbor zákonov zameraných na obmedzenie prílevu ilegálnych migrantov do krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies