Počet tiel objavených na doneckom letisku sa zvýšil na takmer 80

NETKY.SK • 27 Február 2015, 09:58 • 2 min
Počet tiel objavených na doneckom letisku sa zvýšil na takmer 80

DONECK - Na najmenej 76 stúpol počet tiel ukrajinských vojakov, ktoré objavili pri odstraňovaní trosiek letiska v ukrajinskom meste Doneck. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na hovorkyňu ministerstva pre mimoriadne situácie samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"K 08.00 h moskovského času (06.00 h SEČ) 27. februára bolo objavených 76 tiel," uviedla rezortná hovorkyňa Julijana Bedilová s tým, že ide pravdepodobne o príslušníkov ukrajinskej armády.

 

Na odstraňovaní ruín letiska, zničeného počas bojov medzi ukrajinskou armádou a separatistami, sa od stredy zúčastňujú záchranári, milície i dobrovoľníci.

 

Boje na letisku a jeho okolí sa skončili 15. februára, keď vstúpilo do platnosti prímerie vyjednané tzv. normandskou štvorkou. Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) posilnila svoju misiu na monitorovanie prímeria v niekoľkých oblastiach juhovýchodnej Ukrajiny vrátane doneckého letiska.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies