Počet smartfónov sa do roku 2019 strojnásobí

NETKY.SK • 11 November 2013, 13:55 • 2 min
Počet smartfónov sa do roku 2019 strojnásobí

ŠTOKHOLM - Počet inteligentných telefónov, takzvaných smartfónov, sa do roku 2019 strojnásobí a porastie rýchlejšie, než sa doteraz predpokladalo. Vo svojej prognóze to očakáva švédsky telekomunikačný koncern Ericsson. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Najväčší svetový výrobca telekomunikačných sietí predpokladá, že do roku 2019 počet smartfónov vyskočí na 5,6 miliardy z 1,9 miliardy v tomto roku. Na inteligentné telefóny by potom malo pripadať 60 % zo všetkých mobilných telefónov.

Prudký rast používania smartfónov spôsobí rýchle zvyšovanie objemu prenášaných dát. Mobilní operátori preto budú musieť rozšíriť a modernizovať svoje vysokorýchlostné siete, aby dokázali pokryť dopyt. Ročný objem prenášaných dát smartfónmi sa v priebehu šiestich rokov podľa Ericssonu zdesaťnásobí a v roku 2019 dosiahne 10 miliárd gigabytov, pričom až 50 % z tohto prenosu dát bude pripadať na video. Na používanie sociálnych sietí a internetové služby by malo pripadať okolo 10 %. Celkový počet aktívnych sim kariet by do roku 2019 mal vyskočiť na 9,3 miliardy.

Podľa Ericssonu na smartfóny aktuálne pripadá v rámci predaných mobilných telefónov 55 %, avšak len 25 % až 30 % na aktívne sim karty využívané na inteligentných telefónoch spomedzi všetkých aktívnych sim kariet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies