Počas týždňovej akcie sa policajti zamerajú hlavne na alkohol

NETKY.SK • 9 December 2013, 10:26 • 2 min
Počas týždňovej akcie sa policajti zamerajú hlavne na alkohol

BRATISLAVA - Policajti si tento týždeň na cestách v celej Európe posvietia na alkohol za volantom. Akciu zorganizovala medzinárodná stavovská organizácia TISPOL, združujúca služby dopravnej polície európskych štátov.

slovakia

left justify in out

Policajti sa však zamerajú aj na dodržiavanie ostatných dopravných predpisov a kontrolám sa nevyhnú ani chodci a cyklisti. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, po prekročenej rýchlosti, či porušovaní povinností vodiča je práve alkohol najčastejším problémom v premávke. Z celkového počtu 11 169 nehôd v tomto roku pri 1 336 asistoval alkohol. Vlani v decembri policajti chytili 437 vodičov s viac ako jedným promile, rok predtým to bolo 498.

Pri vlaňajšej decembrovej akcii TISPOLu zameranej na alkohol prišlo o vodičský preukaz 38 vodičov, v ôsmich prípadoch sa viedlo vyšetrovanie pre trestný čin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, upozornila Baloghová. V šiestich prípadoch policajti odhalili vodičov, ktorí šoférovali aj napriek uloženému zákazu. V decembri 2011 bolo podobných prípadov ešte viac. V 49 prípadoch policajti zadržali vodičský preukaz vodičom pod vplyvom alkoholu, v 19 prípadoch boli vodiči pod vplyvom alkoholu nad jedno promile a jeden vodič sa odmietol podrobiť vyšetreniu na zistenie požitia alkoholu. 

Policajti posilnia hliadky na slovenských cestách aj pred vianočnými sviatkami. Okrem dopravných policajtov sa do tejto akcie zapoja aj poriadkoví a železniční policajti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies