Počas operácie mu nechali v tele chirurgický nástroj. Neuveríte, aký dlhý!

NETKY.SK • 17 Január 2018, 11:54 • 2 min
Počas operácie mu nechali v tele chirurgický nástroj. Neuveríte, aký dlhý!

Vojnový veterán Glenford Turner z amerického štátu Connecticut zistil po štyroch rokoch, že pri operácii prostaty mu lekári v tele nechali trinásťcentimetrový skalpel. Musel preto podstúpiť ďalšiu operáciu, pri ktorej mu nástroj z tela odstránili.

slovakia

left justify in out

Keď šesťdesiatjedenročnýý Turner absolvoval v roku 2013 prostatektomiu, teda odstranenie prostaty, netušil, že je niečo zlé, informuje Daily Mail. To zistil až po štyroch rokoch počas vyšetrenia magnetickou rezonanciou, ktorú absolvoval pre iné zdravotné problémy.

 

Magnetická rezonancia je však nebezpečná pre tých pacientov, ktorí majú v tele kovové predmety. Tie sa totiž môžu zahriať a spôsobiť človeku veľkú bolesť.  A práve to sa stalo pri Turnerovom vyšetrení, píše server Novinky.cz. Vyšetrenie preto museli okamžite ukončiť a následný röntgen odhalil, že sa v okolí jeho čriev nachádza 13-centimetrový skalpel, ktorý tam pred štyrmi rokmi zabudol jeden z lekárov. Turner tak musel absolvovať ďalšiu operáciu, pri ktorej mu chirurgický nástroj z tela odstránili.

 

Turner podal na zdravotnícke zariadenie trestné oznámenie. Podľa jho právneho zástupcu Joela T. Faxona vtedy spravil chybu praktikant, ktorý operáciu pod dohľadom ďalšieho lekára prevádzal. "Praktikant predviedol nepochopiteľnú úroveň nekompetentnosti tým, že stratil skalpel v pacientovom tele a vôbec sa neobťažoval jeho hľadaním," povedal v pondelok Faxon.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies