Pobyt v nigérijskej väznici je naozaj tvrdý trest, zahynulo v nej okolo 150 ľudí vrátane malých detí

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 17:20 • 2 min
Pobyt v nigérijskej väznici je naozaj tvrdý trest, zahynulo v nej okolo 150 ľudí vrátane malých detí

JOHANNESBURG - Takmer 150 zadržaných osôb zahynulo od začiatku tohto roka v dôsledku "príšerných" podmienok v jednej z väzníc na severovýchode Nigérie. Informovala o tom dnes ľudskoprávna organizácia Amnesty International (AI), citovala ju agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Až jedenásť spomedzi dovedna 149 zadržaných, ktorí v tomto roku zahynuli vo vojenskej väznici Giwa v nigérijskom meste Maiduguri, boli pritom deti mladšie ako šesť rokov.

Príčiny úmrtí sa rôznia; sú medzi nimi napríklad choroby, hlad, dehydratácia či strelné poranenia.

 

Vo väznici Giwa sa podľa údajov AI momentálne nachádza približne 1200 osôb. Je medzi nimi tiež prinajmenšom 120 detí, ktoré tamojšie úrady zatkli buď samotné alebo spolu s ich rodičmi. Mnohé z väznených osôb boli zadržané náhodne počas hromadných zatýkaní.

 

Nigérijské väzenské úrady sa k správe AI doposiaľ nevyjadrili. Oblasť okolo mesta Maiduguri je častým cieľom militantov z hnutia Boko Haram, ktorí na vykonávanie útokov využívajú aj naverbované deti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies