Pobrežným oblastiam Británie hrozia ďalšie záplavy

NETKY.SK • 6 Január 2014, 15:41 • 2 min
Pobrežným oblastiam Británie hrozia ďalšie záplavy

LONDÝN - Séria silných búrok, ktoré od minulého týždňa zasiahli Britániu, má na svedomí životy najmenej troch ľudí.

slovakia

left justify in out

Pobrežné oblasti Británie čelia ďalším záplavám, pretože meteorológovia predpovedali na dnešok pre Wales, juhozápadné Anglicko a Severné Írsko ďalší dážď a nárazový vietor o rýchlosti až 113 km/h, ktorý budú sprevádzať extrémne vysoké vlny.

Informovala o tom agentúra Associated Press.

Séria silných búrok, ktoré od minulého týždňa zasiahli Britániu, má na svedomí životy najmenej troch ľudí. Jedným z nich bol muž, ktorý sa utopil v meste Oxford v rieke, kam spadol s motorkou.

Britský Úrad životného prostredia vydal varovanie pred záplavami najvyššieho stupňa pre grófstvo Dorset v juhozápadnom Anglicku a varovania nižšieho stupňa pre vyše 300 ďalších miest.

Úrady opakovane varovali obyvateľov, aby neohrozovali svoje životy a nechodili do pobrežných oblastí pozorovať ohromné, pôsobivé vlny, ako s veľkou silou narážajú na breh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies